top of page
DSC08339_edited.jpg

Culinary GlampNight

Big Green Egg x Ofyr

Připojte se k nám na nezapomenutelnou degustaci, která spojuje vynikající kulinářské dovednosti, čistě lokální a čerstvé suroviny a nezapomenutelná dobrodružství v přírodě. Tato akce je určena pro milovníky gastronomie, kteří touží po výjimečném spojení chutí, přírody a lokálních surovin.

29. & 30. 8. 2023 

Co nás čeká?

Na konci srpna budeme mít tu čest hostit nadšence vaření na ohni, šéfkuchaře Martina Maňase (@martincookss) z Groof Bistro a jeho tým, kteří vám předvedou mistrovství při grilování na ikonických grilech Big Green Egg a Ofyr.

 

Ponořte se do světa vůní a chutí, zatímco se šéfkuchař Martin Cooks podělí o své tajemství a triky při přípravě dokonalých grilovaných pokrmů, využívajících čistě lokální a čerstvé suroviny. Bohatá večeře a inspirativní snídaně budou velikým zážitkem 

V rámci programu akce si také uděláme čas na prohlídku místních farem a rybníků. Během této exkurze budete mít možnost poznat farmáře a rybáře, kteří pečlivě pěstují a chovají suroviny, které se později stanou součástí vašich grilovaných pokrmů. Prozkoumáte jejich pracovní postupy, pochopíte význam udržitelného zemědělství a oceníte kvalitu surovin, které se dostanou na váš talíř.

Akce se bude konat pod hvězdami v nádherném prostředí Bílých Karpat, za 6m dlouhým dubovým stolem, ve stínu trnkového sadu a s romantickým zvukem točícího se mlýnského kola. Připravte se na oslnivou atmosféru, kde se spojuje chuťová slast, přírodní krása, historie a poznávání místního zemědělství.

Po skvělé degustaci, inspirativním grilování a prohlídce místních farem a rybníků si budete moci odpočinout v glampingových stanech, které budou umístěny v překrásném sadu. Prožijte přespání ve stylovém prostředí, které doplní váš celkový zážitek z akce.

Toto dobrodružství je jedinečnou příležitostí pro všechny nadšence do grilování, kteří touží po spojení gastronomie, přírody, místních surovin a nezapomenutelného zážitku. Kapacita je omezená, takže neváhejte a rezervujte si své místo ještě dnes!

 

Těšíme se na vaši účast!

Bratislava - 120km  |  Brno - 120km  |  Olomouc - 80km  |  Praha - 300km

Zde naleznete detaily:

14.00

Příjezd na mlýn, Welcome drink & Snack

15.00

Odjezd na prohlídku farem a rybníků

17.00

Návrat na mlýn, ubytování

18.00

Začátek degustační večeře

???

Volná zábava, živá hudba

8.30

Snídaně na grilech

10.30

Závěr akce, společná foto, rozloučení

CHEF: Martin Maňas

Martin Maňas je šéfkuchař, jehož kulinářská vášeň směřuje k udržitelnosti a kreativitě. Před zhruba pěti lety se spolu se svou partnerkou Lesanou pustil do organizování pop-up akcí s tématem zero waste, kde se zaměřili na bezodpadové vaření, lokální suroviny a sezónnost. Tato iniciativa jim nejen umožnila budovat trvalé vztahy s dodavateli, jako jsou zelináři, rybáři, řezníci a houbaři, ale také formovala jejich filozofii spojenou s udržitelností. V současné době se Martin představuje ve venkovní konceptu jménem Groof Bistro, kde se klade zvláštní důraz na čerstvost surovin. Každý den na stole najdete farmářské produkty: čerstvou sezónní zeleninu, čerstvé ryby, hovězí a vepřové z domácích chovů a jeho srdcovou záležitost, houby. Jeho specialitou je vaření výlučně na ohni, kde využívá různé techniky pro dosažení jedinečných chutí. Co dělá Martina opravdu výjimečným, je jeho pevné rozhodnutí používat pouze lokální suroviny. Kromě možná olivového oleje a soli se jeho pokrmy rodí z toho nejlepšího, co region nabízí. Jeho vášeň, odbornost a respekt k přírodě a tradicím se promítají do každého talíře, který opouští jeho kuchyni. Martin Maňas není pouze šéfkuchař, je to ochránce kulinářského dědictví a zastánce udržitelného vaření.

To musím zažít!

bottom of page